dejavnosti menu

Prijava na novice

Prijavite se na brezplačna e-NVObvestila Regionalnega stičišča NVO Planota, ki vsebujejo aktualne informacije, novice, razpise, občinske pobude in odloke, akcije, dogodke nevladnega sektorja iz regije in Slovenije.

Preberite več...

Zadnje novice

EVROPSKA SOLIDARNOSTNA ENOTA: RAZPIS ZA ZBIRANJE PREDLOGOV 2023

Razpisovalec: Evropska komisija

Rok prijave: datumi za oddajo prijav objavljeni v razpisu

Več: https://www.cnvos.si/razpisi/razpis/13259/evropska-solidarnostna-enota-razpis-za-zbiranje-predlogov-2023

DIGITOUR: VAVČERJI ZA MALA IN SREDNJE VELIKA PODJETJA V TURIZMU ZA DIGITALNO PREOBRAZBO

Razpisovalec: Konzorcij projekta EU DigiTOUR

Rok prijave: 15. 2. 2023

Več: https://www.cnvos.si/razpisi/razpis/13255/digitour-vavcerji-za-mala-in-srednje-velika-podjetja-v-turizmu-za-digitalno-preobrazbo

RAZPIS EU ZA SOFINANCIRANJE PROJEKTOV, NAMENJENIH IZBOLJŠANJU STROKOVNOSTI NA PODROČJU ODNOSOV MED DELODAJALCI IN DELOJEMALCI

Razpisovalec: Evropska komisija, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Rok prijave: 7. 2. 2023

Več: https://www.cnvos.si/razpisi/razpis/13258/razpis-eu-za-sofinanciranje-projektov-namenjenih-izboljsanju-strokovnosti-na-podrocju-odnosov-med-delodajalci-in-delojemalci

Degradirana območja lahko oživimo v sodelovanju z NVO

fbp 12

»Če neko društvo nudi začasno zavetje 70 brezdomnim ljudem in ta njihov program podpirata tako država kot občina, pa društvo ostane brez prostorov za delovanje – čigav problem je to? Zgolj problem tega društva, ali tudi države in občine?« Tako je Tina Divjak s CNVOS povprašala več kot sto udeležencev nacionalne konference Prostori ZA skupnost, ki je prek spleta potekala v četrtek, 17. novembra 2022, in sta jo organizirala Mreža stičišč nevladnih organizacij ZaNVO ter Skupnost občin Slovenije.

Preberite več ...

1 % dohodnine - Novi gradnik omogoča elektronsko podpisovanje!

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 1 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Vsak davčni zavezanec lahko izbere največ deset organizacij in s tem odstotek svoje dohodnine nameni za njihovo delovanje. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre ta odstotek sicer v proračun. Za nevladne organizacije, ki ste skladno z Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije upravičene do donacij, smo pripravili posebno aplikacijo. Gradnik si lahko brezplačno namestite na svojo spletno stran. Obrazec.

ZAPOSLUJEJO PREDSTAVNIKE NVO V PODNEBNEM SVETU VLADE RS

Razpisovalec: Vlada Republike Slovenije

Rok prijave: 01. 12. 2022 do 15:00

Več: https://www.cnvos.si/novice/3162/iscemo-predstavnike-nvo-v-podnebnem-svetu-vlade-rs/

GLOBALNA EVROPA: SPODBUJANJE MLADINSKEGA DIALOGA MED EVROPSKIMI IN ARKTIČNIMI DRŽAVAMI

Razpisovalec: EuropeAid

Rok prijave: 31. 1. 2023

Več: Razpisi za NVO - cnvos.si

GLOBALNA EVROPA: SPODBUJANJE MLADINSKEGA DIALOGA MED EVROPSKIMI IN ARKTIČNIMI DRŽAVAMI

Razpisovalec: EuropeAid

Rok prijave: 31. 1. 2023

Več: Razpisi za NVO - cnvos.si

Vabilo na predavanje STRES IN POZITIVNA PSIHOLOGIJA

STRES PREDAVANJE

KZA Tolmin vljudno vabi vse, ki bi vas tema pozitivne psihologije zanimala in kako lahko z njo vplivamo na lasten nivo stresa. Z vami bo svetovalna delavka, univ. dipl. soc. del, univ. dipl. soc. ped. Iris Kravanja Šorli. Predavanje bo v četrtek, 24. novembra, ob 18. uri v Stergulčevi hiši v Bovcu. Vstop je prost! Prijave niso potrebne.

PROGRAM NACIONALNE NVO KONFERENCE: »IZZIVI NEVLADNIŠKEGA KOMUNICIRANJA: KAKO SE ODZVATI NA NAPADE?«

konfernca CNVO

Objavljen je program konference. 30. novembra se bo strategije in primerne odzive na napade na NVO iskalo na podlagi zgodb domačih in tujih organizacij ter s pomočjo mednarodnih strokovnjakov za politično komuniciranje.

KDAJ: 30. november 2022

KJE: Hotel Union, Steklena dvorana

O čem? O napadih na nevladne organizacije doma in v tujini. O tem, kako se pred njimi braniti in kako nanje učinkovito odgovoriti.

Več informacije dobite na tej povezavi: https://www.cnvos.si/novice/3147/znan-je-program-nacionalne-nvo-konference-izzivi-nevladniskega-komuniciranja-kako-se-odzvati-na-napade/